Studio Draadkracht

Studio Draadkracht is dé creatieve en vakkundige plek in de stad Groningen waar je je kan uitleven met textiel.

Om nóg meer mensen te laten ervaren hoe leuk en zinvol Studio Draadkracht is, heb ik ideeën voor pr en communicatie aangedragen.

We hopen daarmee meer mensen te bereiken en ze kennis te laten maken met de uitgebreide mogelijkheden van Studio Draadkracht bij het maken, recyclen of upcyclen van werkstukken van textiel.

Alfa’s Goud

Onder de naam Alfa’s Goud houdt het Alfa-college jaarlijks verkiezingen voor o.a. beste student, docent en stagebedrijf. Er zijn voorverkiezingen op alle schoollocaties, gevolgd door een feestelijke finale op een locatie in de stad Groningen.

De avond werd een groot succes: in een sprankelende show in een sfeervolle EM2 werden de kandidaten gepresenteerd door filmpjes, pitches en interviews en er was dans en een goochelact.

Als projectleider ontwikkelde en coördineerde ik het productieproces en gaf ik leiding aan het projectteam. Ik bewaakte het einddoel en het projectbudget, en dacht mee over de creatieve invulling.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn dé landelijke vakwedstrijden voor het mbo.

Enthousiast als ik ben ‘om van niets iets te maken’, werd Skills Heroes een succes: in vier jaar tijd groeide het aantal studenten dat meedeed aan de voorrondes op het Alfa-college van 6 naar 100.

Onder mijn coördinatie zijn er spelregels en procedures opgezet, onderzocht en verbeterd; docenten en studenten begeleid; schoolwedstrijden georganiseerd; promotiecampagnes en communicatiemiddelen ontwikkeld; en scholings- en informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Kardingefestival

Om haar 15-jarige bestaan groots te vieren, organiseerde de opleiding Sport en Bewegen van het Alfa-college in mei 2017 het Kardingefestival: een 3-daags festival in en om de school in Groningen.

Het werd een onvergetelijke week! Tijdens het Kardingefestival was goed te zien dat Sport en Bewegen veel te bieden heeft.

Ik stelde, samen met de opdrachtgever, een projectorganisatie, projectplan, begroting en planning op. In samenspel met een omvangrijke achterban produceerden we het programma, promotie- en communicatiemiddelen, activiteiten, facilitaire voorzieningen, catering, een evenementenvergunning, draaiboeken en een veiligheidsplan. Als coördinator bewaakte ik de voortgang van resultaat, planning en budget, stuurde bij waar nodig en werkte mee aan onderdelen.

Groninger Sportverkiezing 2015

In maart 2016 vonden de Groninger Sportverkiezing 2015 plaats in de topsporthal van het Alfa-college, de opleiding Sport en Bewegen was gastorganisator namens Sportplein Groningen.

Als productieleider hoefde ik ‘alleen maar’ de voortgang te bewaken en met Sportplein Groningen, Sport en Bewegen, licht- en geluidstechniek en presentator Marcel Nieuwenweg een show in elkaar te zetten. En dat in drie maanden, dat noem ik dan toch weer topsport!

Opening locatie Boumaboulevard

Een nieuwe schoollocatie verdient een feestelijke opening. In oktober 2013 werden daarom gedurende een week lang activiteiten georganiseerd om de opening van de nieuwe locatie Boumaboulevard van het Alfa-college, samen met de nieuwe bewoners, studenten en buren te vieren.

Als projectleider geniet ik ervan om met een opdracht, een paar wensen en een budget op pad te worden gestuurd. Teamgevoel, een gezamenlijk doel, creativiteit en plezier zijn voor mij de ingrediënten waarmee je zo’n prachtig project als een openingsweek kan laten slagen.