coördinator hosts Groninger Museum

Vol in coronatijd opende het Groninger Museum najaar 2020 haar deuren voor de tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped. Onder strenge coronaregels namen enthousiaste bezoekers een kijkje in het persoonlijke archief van de wereldberoemde band.

Voor de veiligheid van de bezoekers werd een aangepaste looproute door het museum ingericht en werd, naast de reguliere beveiliging, extra publieksbegeleiding ingezet. Op mogelijke drukke punten in het gebouw boden speciale hosts gastvrije begeleiding voor het publiek. Gedurende de ruime openingstijden coördineerde ik samen met collega’s deze service van het Groninger Museum. Samen zorgden we ervoor dat het publiek ondanks strenge coronamaatregelen, zoals een verplicht mondkapje en gereserveerd tijdslot, de tentoonstelling zo vrij mogelijk kon bezoeken.

Na vier weken moest het museum helaas sluiten vanwege corona. In juli 2023 komt de tentoonstelling, bij hoge uitzondering, terug naar het Groninger Museum! De vele fans die de tentoonstelling in 2020 moesten missen kunnen dan alsnog een kijkje achter de schermen van The Rolling Stones nemen.