productieleider Groninger Sportverkiezing 2015

Wie is de beste sportman of -vrouw? Wie is het grootste sporttalent? Jaarlijks worden in Groningen sportverkiezingen gehouden. In maart 2016 vonden de Groninger Sportverkiezing 2015 plaats in de topsporthal van het Alfa-college, de opleiding Sport en Bewegen was gastorganisator namens Sportplein Groningen.

Het programma van de sportverkiezingen is vrij standaard. Hoe maak je er dan toch een verrassende avond van, in een kale sporthal? Wij kozen voor de sfeer van een boxgala. Het podium werd een mooi uitgelichte boxring middenin de sporthal, met tafels en stoelen er omheen. Rondemissen (studenten van Sport en Bewegen) kondigden de volgende ronden aan en vlak voor elke aankondiging van de winnaar schalde “Eye of the tiger” van Survivor door de speakers.

De avond werd geopend met een sportieve demonstratie door studenten van Sport en Bewegen en vakkundig gepresenteerd door Marcel Nieuwenweg, bekend van RTV Noord. Het publiek genoot op de tribunes. Zie hier een kort verslag door RTV Noord.

De organisatie van de Groninger Sportverkiezing (nu: Stichting Groninger Sportgala) rouleert jaarlijks, maar er ligt een duidelijk script voor het proces van de (voor)verkiezingen. Als productieleider hoefde ik ‘alleen maar’ de voortgang te bewaken en met Sportplein Groningen, Sport en Bewegen, licht- en geluidstechniek en presentator Marcel Nieuwenweg een show in elkaar te zetten. En dat in drie maanden, dat noem ik dan toch weer topsport!