projectleider Kardingefestival

Om haar 15-jarige bestaan groots te vieren, organiseerde de opleiding Sport en Bewegen van het Alfa-college in mei 2017 het Kardingefestival: een 3-daags festival in en om de school in Groningen, met sportieve, inspirerende en feestelijke activiteiten, georganiseerd door, met en voor (oud-)studenten, medewerkers en relaties. De opleiding benaderde mij voor de projectleiding van dit festival.

Met de organisatie van het festival werd ruim een jaar tevoren gestart. Ik stelde, samen met de opdrachtgever, een projectorganisatie, projectplan, begroting en planning op. Ik gaf leiding aan een team van experts met vertegenwoordigers van docenten Sport en Bewegen, Marketing & Communicatie, Facilitair Bedrijf en externe relaties. In samenspel met een omvangrijke achterban produceerden we het programma, promotie- en communicatiemiddelen, activiteiten, facilitaire voorzieningen, catering, een evenementenvergunning, draaiboeken en een veiligheidsplan. Als coördinator bewaakte ik de voortgang van resultaat, planning en budget, stuurde bij waar nodig en werkte mee aan onderdelen. Tussentijds stemde ik af met de opdrachtgever.  

Het werd een onvergetelijke week! Elke dag had, na een welkomstshow in de topsporthal, een programma speciaal gericht op de doelgroep: studenten, medewerkers of relaties. De parkeerplaats voor de school was omgetoverd tot festivalterrein, compleet met foodtrucks en dj, en vormde de uitvalsbasis voor uiteenlopende activiteiten; van slaapworkshop tot klimclinic, van presentatietraining tot kajakken. Alsof dat niet genoeg was, sloten we de week af met een bruisend reüniefeest. Tijdens het Kardingefestival was goed te zien dat Sport en Bewegen veel te bieden heeft.

Ik voelde me trots om samen met alle betrokkenen dit te gekke festival te hebben georganiseerd, waarmee de opleiding met recht haar 15-jarig bestaan groots heeft gevierd.

Kijk hier voor de aftermovie van het Kardingefestival Sport en Bewegen 15 jaar.

bron afbeeldingen: Alfa-college