coördinator Skills Heroes

Skills Heroes zijn dé landelijke vakwedstrijden voor het mbo. Studenten doen binnen hun eigen vakgebied mee aan een voorronde op school. Als ze winnen gaan ze door naar de kwalificatieronde en mogelijk naar de landelijke finale: Skills The Finals. Tijdens het 3-daagse beroepenspektakel strijden de beste 8 studenten om de landstitel in hun vakgebied. Met een landstitel maken ze zelfs kans op een plek op EuroSkills of WorldSkills.

In de rol van Skills-coördinator heb ik van 2015 t/m 2019 de deelname en organisatie van Skills Heroes binnen het Alfa-college vormgegeven, in samenwerking met docenten, studenten, onderwijskundigen en de afdeling Marketing & Communicatie. Enthousiast als ik ben ‘om van niets iets te maken’, werd Skills Heroes een succes: in vier jaar tijd groeide het aantal studenten dat meedeed aan de voorrondes op het Alfa-college van 6 naar 100 en het aantal deelnemende vakrichtingen van 4 naar 39.

Om dit mogelijk te maken heb ik zeer intensief samengewerkt met de diverse betrokken partners van binnen en buiten de school, en de landelijke organisatie. Onder mijn coördinatie zijn er spelregels en procedures opgezet, onderzocht en verbeterd; docenten en studenten begeleid; schoolwedstrijden georganiseerd; promotiecampagnes en communicatiemiddelen ontwikkeld; en scholings- en informatiebijeenkomsten georganiseerd. Met als uiteindelijke doel het aanbieden van Skills Heroes als vast onderdeel in het onderwijsprogramma van het Alfa-college.

Wat geeft het veel energie om als projectleider een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling voor jongeren en ze een kans te bieden het beste uit zichzelf te halen. Ik geniet ervan om samen met professionals nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, kansen te pakken en naar een succesvol einddoel te werken. In dit goede teamwork vullen experts elkaar aan!

Kijk hier voor de aftermovie Skills Heroes 2019 Alfa-college.

bron afbeeldingen: WSNL